Zimbabwe’s reserve bank skal i retten efter udelukkelse af cryptocurrency

Zimbabwe’s reserve bank skal i retten efter udelukkelse af cryptocurrency, dette har bragt cryptocurrencies i landet op til debat.

Reservebanken i Zimbabwe (RBZ) står over for en retssag omkring cryptocurrency i det afrikanske land. Dette er sket efter RBZ’ seneste ordre til alle registrerede finansielle institutioner, der skulle stoppe alle former for cryptocurrencies i at blive handlet. Centralbanken instruerede også cryptocurrency børser til at lukke deres drift.

Ifølge en nyhedsrapportering indgav Golix, den største cryptocurrency børs i Zimbabwe, en High Court-udfordring, hvori det hedder, at RBZ ikke har nogen beføjelse til at erklære cryptocurrency ulovligt. Golix hævder, at kun landets lovgivende organ, parlamentet, har beføjelse til at formulere love, der forbyder virtuelle valutaer. Det hævdes også, at RBZ ikke gav tilstrækkelig tid til at reagere, da de udstedte et forbud.

Gyldigheden af ​​cryptocurrencies i Zimbabwe har altid været et gråt område. I det forløbne år har centralbanken advaret borgere om at handle i cryptocurrencies på egen risiko. Samtidig med at man påpegede, at alle virtuelle valutaer ikke blev anerkendt som lovligt betalingsmiddel i landet.

På trods af denne holdning fra regulatoren er der ikke vedtaget love eller bestemmelser for at håndhæve aktiviteter i rummet. Cryptocurrency-relaterede virksomheder i Zimbabwe som børser er blevet registreret som virksomheder. Dog havde de opereret uden nogen licens ramme, der var specifikke for virtuelle valutaer.

Zimbabwe's reserve bank skal i retten efter udelukkelse af cryptocurrency

Tid til at finde en løsning

I mangel af operationelle børser vil Zimbabwe sandsynligvis vende sig til de uformelle peer-to-peer-handelsrelationer for at udføre enhver børsrelateret handling af cryptocurrencies i landet. De skal gøre dette, fordi virtuelle valutaer har været et problem for landets økonomi.

Cryptocurrency er blevet en populær vej for grænseoverskridende værdioverførsel og værdibevarelse i landet. Nogle borgere bruger dem som alternativ i fremmed valuta. Andre anvender dem som brug mod ustabilitet, der er bundet til landets formelle finansielle system.


Følg os, og giv os et like
20