En gruppe af banker og tilsynsmyndigheden, herunder store navne som BNP Paribas og Deutsche Bank, har gennemført en undersøgelse af en KYC-kompatibilitet ansøgning baseret på R3’s Corda blockchain platform.

De 39 deltagere satte appen – bygget af New York-baserede tech firma Synechron – gennem en fire dages test med 45 noder i Microsoft Azure, ifølge en pressemeddelelse. I sidste ende formåede koncernen at gennemføre over 300 transaktioner i 19 lande på tværs af otte tidszoner.

Appens selvstændige design har til formål at give virksomhedernes kunder mulighed for at opbygge og vedligeholde deres egne identiteter, samt give dem mulighed for at godkende eller afvise anmodninger om adgang fra banker. Da kunderne opdaterede deres data i testen, blev dette automatisk opdateret for alle banker med adgangstilladelser.

Læs også  Alle Kryptovalutaer i grøn

R3 sagde i erklæringen:

“Traditionelle KYC-processer er komplekse og ofte duplikatvie. Denne selvstændige model gør det muligt for erhvervskunder at oprette og styre deres egne identiteter. Herunder relevant dokumentation og derefter give tilladelse til flere deltagere til at få adgang til disse data”

Ifølge R3 kan dette føre til forbedret effektivitet og lavere omkostninger hos finansinstitutter ved at “eliminere behovet for, at hver institution individuelt attesterer og opdaterer KYC-poster.” Modellen kan også hjælpe med at undgå databeskyttelse og sikkerhedsproblemer, da kun parter med behovet for at se dataene har adgang til det og kun dem med tilladelse fra kunden.

“Ikke alene viser dette projekt, hvordan blockchain kan give institutioner mulighed for at bevare kontrollen med og styre deres egen identitet,” siger David Rutter, CEO for R3, “men det bekræfter også de valg vi har valgt i vores tilgang til privatlivet fred på Corda.”

Læs også  Betalingsplatform uphold XRP Ledger Integration

Også involveret i forsøget var ABN AMRO, Societe Generale, China Merchants Bank, ING, Raiffeisen og mange flere. I mellemtiden omfattede de regulerende myndigheder og centralbankerne Central Bank of Colombia, Boston’s Federal Reserve og Superintendency of Banking and Insurance of Peru.

Følg os, og giv os et like
20