LOCALBITCOINS – ET GODT STED AT STARTE

Link til siden: https://www.localbitcoins.com

Denne guide ville være en god idé at læse hvis du gerne vil i gang med at handle med bitcoins. På localbitcoins vil du kunne købe og handle fra andre mennesker, men det er selvfølgelig på eget ansvar.

Vi vil vise jer hvordan i bedst muligt sikrer jeres handel, således at i undgå fejltagelser under vejs.

Profilen

Opret jeres profil, således at folk ved hvornår i eventuelt kan kontaktes. Vi har valgt at strege vores bruger ud, da vi ikke har behov for at vise den frem. På jeres profil vil der ud over brugernavn stå hvor mange handler i har lavet med forskellige brugere, hvad i har fået af feedback samt hvor lang tid jeres bruger har været oprettet.
Jeres profil vil se nogenlunde sådan ud når vi er færdige med denne blog.

Brugerinfo.png

Lad os gå i gang

Når i har fået lavet jer en bruger, vil i komme ind på forsiden og det vil se sådan her ud. På billedet kan i se at hvem der er online og hvem i kan købe fra. Bemærk at dem som sælger bitcoins selv indsætter et gebyr på købet. En standard herinde kunne være 7%.

LocalbitcoinsHerefter vælger i at klikke på den lille mand oppe i hjørnet og derefter trykker i på “Edit profile”.

2
Tryk derefter på “Verification” og i vil blive ført til sektionen hvor i skal gennemgå jeres verificering som vil se sådan her ud når i har gennemgået disse trin:

verification
Det kan aldrig blive for meget med verificering, så sørg for dette – så er chancen for at finde købere og sælgere også langt lettere, da i vil fremstå mere troværdige.

Sikkerhed!

Husk altid at sørge for sikkerhed, det må simpelthen ikke nedprioriteres. Det er jeres eget ansvar at sørge for at disse ting er i orden.
Oppe i toppen af “Edit profile”-siden, vil i finde “Security” – Den trykker vi på.

Derefter bliver i ført ned til dér hvor i skal redigere jeres sikkerheds indstillinger, så klik jer videre så i kommer ind på Bruger Sikkerhed / Account Security. 

Vi anbefaler at tilføje 2-faktor godkendelse og login guard. 2-faktor godkendelse er bedre kendt som: 2-factor authentication.
Til dette skal i bruge en app på telefonen som i kan hente, scan koden og i vil derefter kunne se dette hvis det er lykkedes:

2factor

Når i nu er kommet så langt, vælger vi at vise jer hvordan i kan sørge for at sikre jeres handler. Oppe i højre side af hjemmesiden, vil i kunne se et lille ikon. Dette skal i klikke på.

2

Når i har klikket jer ind på denne siden, vælger i derefter at klikke på “Create advertisement” hvis i foretrækker at kunden kommer til jer uanset salg eller køb.

Herinde vil i kunne vælge hvad i vil gøre. I vores tilfælde vil vi gerne købe bitcoins og netop for at undgå for høj “gebyr” på nogle af dem som sælger på forsiden, så ligger vi vores eget “opslag” op med køb til 5% under den nuværende kurs.

Vælg hvad i ønsker at handle med, vi vælger at sige “National bank transfer”.

Når i har valgt dette, så skal i vælge valuta, hvor meget i minimum vil købe for og hvor meget i maksimalt vil købe for.
Derefter vil der stå at den trækker 5% fra den nuværende kurs som vil kunne ses under “Price equation”

Derefter kan i vælge hvornår i vil have åbent på dette “købe” tilbud. Når i har fulgt disse ting, vil det se sådan ud til sidst:

Køb på poloniex

Vælg derefter options og sikkerhed, vi har valgt at det kun skal være identificerede mennesker der kan handle med os, samt at vi skal modtage en SMS for hver gang folk skriver til os eller tilbyder os at sælge til deres bitcoins.

Det vil se sådan her ud:

Online buying options

Når i har gjort det, tryk gem og i har nu lavet et tilbud på at “købe” bitcoins og i vil blive kontaktet. Nu vil man kunne se jeres købe-opslag ved at trykke på ikonet oppe til højre igen.

Er denne metode for langsom og vil det være lettere for jer at tage kontakten selv, kan i læse videre i guiden og der vil blive beskrevet hvordan.

Tag kontakten selv, men vær forberedt på at starte med et tab

Som der står for oven, kan i selv tage kontakt til købere og sælgere. Det gør i ude på forsiden og derefter kan i trykke på “buy”, som ser sådan her ud:

Kontakt sælgerne

I vil være i stand til at kunne se hvor meget de har på lager, derefter kan i finde ud af hvor meget i vil købe for. Inde i pilen kan i se at der står 8471 DKK, som er hvad han maksimalt kan sælge til jer.

Når i har trykket jer ind på siden vil i kunne skrive ind hvor meget i vil købe for og derefter kan i trykke på “Send trade request”.

Kontakten selv
Dette vil sende ham en SMS om at i er interesseret i at købe og som i alle ved: Køber går altid først, så vær indstillet på dette.
I vil blive videresendt til en side, hvor i nu er klar til handlen.

Når i har kontakt og i sikrer jer at begge parter er klar, sender du pengene til de konto oplysninger han har vedlagt og sender derefter. En god huskeregel er at trykke på payment confirmed lige inden i sender pengene. Dette låser de bitcoins du har bestilt hos ham, så de er ubrugelige og bundet til dig indtil han “releaser” dem.

Når handlen er afsluttet og han har modtaget pengene, frigiver han hermed de bitcoins du har reserveret og der vil stå at “handlen er færdig”.

Trade status finished

Hvis denne guide har hjulpet jer, vil vi meget gerne høre fra jer.

Har i problemer med køb og salg, skriv gerne en kommentar eller send os en mail på bitcoindk@outlook.dk

Med venlig hilsen
BitcoinDK